Нашите семена от кимион са внесени от Индия и се характеризират с деликатния си аромат и вкус
Важна съставка в индийската кухня и лесен начин да добавите вкус към любимите си ястия, семената от кимион са задължителни за всеки готвач
Кимионът е едногодишно тревисто растение от семейство магданоз, което е родом от Югозападна Азия и се отглежда широко там. Също така е важен компонент на мексиканската и индийската кухня и е една от най-често използваните подправки в европейската кухня.
Семената от кимион, се използват често в пакистанската и близкоизточната кухня.
История: Кимионът е посочен в Библията като една от съставките на светото масло за помазване. Семената на кимиона се споменават и в древните египетски текстове.
Кимионът често се използват за овкусяване на къри и в комбинация с други подправки.
Тегло: 50 гр.
Произход: Шри Ланка
ps: не трябва да се бъркат с листата на билката Carum copticum, които също се наричат кимион.