Цейлонската канела е един от най-скъпите видове канела в света и има плътен и пикантно-сладък вкус
Истинската цейлонската канела е по-ароматна от канелата от други части на света
Насладете се на отчетливия вкус и аромат на истинска цейлонска канела във вашето готвене.
Тя по-сладка и мека в сравнение с касиевата канела. Този сорт е силно ароматен и се използва често както в сладки, така и в солени ястия. Когато се използва умерено, цейлонската канела може да бъде чудесен заместител на захарта. Терминът „канела“ също се отнася до среднокафявия му цвят.
Канелата е родом от Шри Ланка и се използва в нейната родна кухня, както и в персийски, китайски, индийски и арабски храни и по целия свят за ароматизиране на сладкиши, къри, хляб и чайове.